Ga naar inhoud
Onzichtbaar_Still_01.Onzichtbaarjpeg.jpeg

Onzichtbaar

Regie: Gabriëlle Provaas
Nederlanders veroorzaken jaarlijks bergen afval. Deze documentaire volgt het spoor van de efficiënte schoonmakers, die in het dagelijks leven bijna onzichtbaar lijken te opereren. Een onverwachte blik, terwijl de rommelmakers liever wegkijken.
Dag en nacht veroorzaken wij in Nederland onnoemelijk veel afval; van onze blikjes, etensresten, plastic verpakkingen en ander huisvuil, tot kantoortroep en volle vuilnisbakken in vliegtuigen en treinen. Het vuilnis wordt razendsnel en efficiënt opgehaald, weggeveegd, schoongepoetst, afgevoerd en vernietigd door een leger van schoonmakers. Als zij voorbijgetrokken zijn, ziet onze wereld eruit als nieuw: schoon en overzichtelijk. Deze documentaire volgt de schoonmakers op de voet en maakt een werkelijkheid van Nederland zichtbaar waar we doorgaans maar al te graag van wegkijken.
Titel: Onzichtbaar
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Onzichtbaar_Still_02_Asah.jpeg
Onzichtbaar_Still_03_Monika.jpeg