Ga naar inhoud
Still

Onvoldoende voldoende

Regie: Carina Ellemers
Documentaire over kinderen op school: kleintjes die leren tellen en wat oudere kinderen die zich storten op geometrie. Met de camera vaak op ooghoogte waardoor je je terugwaant in de schoolbanken.
In voice-over wordt het onderwerp geïntroduceerd: de vier- tot zestienjarigen die jaar in jaar uit naar school gaan; de 'onbeschreven bladen' die gaan worden beschreven. Vervolgens laat regisseuse Carina Ellemers vooral het beeld spreken: in lange close-ups van lerende - en vaak peinzende - kinderen die demonstreren tot hoever ze kunnen tellen of welke cijfers ze al (bijna) kunnen schrijven. Of de meditatieve herhaling waarmee één enkele letter wordt geleerd. Maar Ellemers toont ook oudere kinderen, die geometrie leren, Engels, zwemmen of gitaarspelen. Geduldig zit ze haar onderwerp op de huid, met de camera vaak op ooghoogte waardoor de kijker zich terugwaant in de schoolbanken. Zonder muziek, zodat ook de typische geluiden uit de schooltijd terugkomen. Opnamen van - nog 'onbeschreven' - baby's voeden de verwondering over hoeveel een kind moet en kan leren.

Credits

Productiebedrijf
Stichting Benina
Omroep
HUMAN
Titel: Onvoldoende voldoende
Jaar: 2002
Duur : 47 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still