Ga naar inhoud
Roos schuift haar gehoorapparaat letterlijk onder stoelen en banken. In deze korte documentaire onderzoekt ze haar schaamte door in gesprek te gaan met twee andere slechthorende vrouwen.

Een op de twaalf mensen in Nederland heeft gehoorproblemen, waarom doen we er zo stiekem over? Roos Wijnen praat er met twee andere slechthorende vrouwen over. Een gehoorapparaat is zo’n simpele oplossing voor een groot probleem, waarom heeft het niet dezelfde status als een bril? Veel jonge mensen schamen zich ervoor, niet geholpen door de reclames met ouderen erin. Een openhartig gesprek over problemen, oplossingen, en wie zich eigenlijk zou moeten aanpassen.

Credits

Geluidsnabewerking
Montage
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
VPRO

Titel: Ongeschreven regels: Niet zoals het hoort
Jaar: 2022
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills