Ga naar inhoud
Twee op de drie jonge vrouwen wordt wel eens lastiggevallen op straat. Achterna gelopen worden blijkt het meest bedreigend te voelen. Bepaalt je angst je leven? En wat als jij wordt gezien als de boeman?
Hoe ga je met angst om? En wat doe je, als je 's avonds laat achter iemand aan loopt die zich daardoor onveilig voelt? Steek je de straat over, ga je langzamer lopen, of doe je niets? Wat zijn de ongeschreven regels van dat moment? Wat kun je doen om dat bedreigende gevoel weg te nemen? In deze korte documentaire vertellen Liv, Shalik, Rui, Thomas en Tijn hoe ze omgaan met hun angst en ongemak op verlaten, donkere plekken.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Ongeschreven regels: Boeman
Jaar: 2022
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills