Komedie over hoe een wanhopige bisschop, een islamitische koperpoetser en Vaticaanse kardinalen de zojuist teruggekeerde Messias willen inzetten om zichzelf te redden.
In Nederland legt de laatste gelovige het loodje. Wanhopig bidt de bisschop, die door de opperkardinaal wordt bedreigd met uitzetting naar Siberië, om genade uit de hemel. En zie daar, het wonder geschiedt: Jezus Christus keert terug op aarde. De bisschop schakelt een islamitische koperpoetser in als vertaler en samen gaan ze op weg naar de kardinalen om hen te overtuigen van het mirakel. Het moet nu toch lukken om de Christelijke mythe met nog eens 2000 jaar te verlengen? Komedie waarin iedereen, Jezus niet uitgezonderd, vooral erg druk bezig is met het redden van zijn eigen hachje.

Titel: One Night Stand XI - Messias
Jaar: 2016
Duur : 44 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

DramaHumorMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.