Twee Iraanse asielzoekers menen als homoseksueel paar meer kans te maken toegelaten te worden. Het realisme van het zware onderwerp wordt gecombineerd met lichtvoetige komedie.
Twee Iraanse asielzoekers, een enthousiaste jongeman en een wat aarzelende, oudere man, overleggen voorafgaand aan de paspoortcontrole op Schiphol over hun vluchtverhaal; volgens de jongere maken ze als homoseksueel paar de meeste kans toegelaten te worden. Het realisme van het zware onderwerp, dat zich afspeelt in de kille locaties van het vliegveld en het asielzoekerscentrum, wordt afgewisseld met lichtvoetige komedie.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: One Night Stand II - Shahram en Abbas
Jaar: 2006
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma, One Night Stand II, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.