Twee Iraanse asiel­zoekers menen als homosek­sueel paar meer kans te maken toege­laten te worden. Het real­isme van het zware onder­werp wordt gecom­bi­neerd met lichtvoetige komedie.
Twee Iraanse asiel­zoekers, een enthou­si­aste jongeman en een wat aarze­lende, oudere man, over­leggen vooraf­gaand aan de paspoort­con­t­role op Schiphol over hun vluchtver­haal; volgens de jongere maken ze als homosek­sueel paar de meeste kans toege­laten te worden. Het real­isme van het zware onder­werp, dat zich afspeelt in de kille locaties van het vliegveld en het asiel­zoek­er­scen­trum, wordt afgewis­seld met lichtvoetige komedie.

Titel: One Night Stand II - Shahram en Abbas
Jaar: 2006
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte