Docu­men­taire over de eenen­twintig­jarige Serkan Sert, trainer van de D3-pupillen van voet­bal­club De Meern. Zijn missie is de jongens disci­pline en zelfvertrouwen bij te brengen en een goed mens te zijn.
Ze hebben, op een enkele uitzon­dering na, geen vriendin en willen profvoet­baller worden: de D3-pupillen van voet­bal­club De Meern. Hun trainer is de Turkse Serkan Sert, die als zeven­tien­jarige een seizoen betaald voetbal speelde voor Top Oss. Hoewel Serkan blanke jongetjes coacht en voet­balt in een gemengd team, is hij zich zeer bewust van en trots op zijn culturele achter­grond. Zijn pupillen probeert hij disci­pline en zelfvertrouwen bij te brengen. Ze mogen dromen van een carrière, maar Serkan is real­is­tisch. Van die dertien jongens zal er geen een bij Real Madrid eindigen. En miss­chien eentje bij een eredi­visieclub. Maar ik wil ze wel leren om door te gaan zo ver als ze kunnen.’ Zelf wil hij zijn studie commu­ni­catie­m­an­age­ment afronden, goed voet­ballen en zorgen dat het thuis goed gaat. John Appel volgde Serkan bij de train­ingen en wedstri­jden van zowel de D3-pupillen als zijn eigen club, maar ook thuis bij zijn familie. Ik wil gewoon een goed mens zijn en als ik morgen dood ga is me dat eenen­twintig jaar en drie maanden gelukt.’

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: Ondertussen in Nederland - Trainer!
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01