Documentaire over de eenentwintigjarige Serkan Sert, trainer van de D3-pupillen van voetbalclub De Meern. Zijn missie is de jongens discipline en zelfvertrouwen bij te brengen en een goed mens te zijn.
Ze hebben, op een enkele uitzondering na, geen vriendin en willen profvoetballer worden: de D3-pupillen van voetbalclub De Meern. Hun trainer is de Turkse Serkan Sert, die als zeventienjarige een seizoen betaald voetbal speelde voor Top Oss. Hoewel Serkan blanke jongetjes coacht en voetbalt in een gemengd team, is hij zich zeer bewust van en trots op zijn culturele achtergrond. Zijn pupillen probeert hij discipline en zelfvertrouwen bij te brengen. Ze mogen dromen van een carrière, maar Serkan is realistisch. `Van die dertien jongens zal er geen een bij Real Madrid eindigen. En misschien eentje bij een eredivisieclub. Maar ik wil ze wel leren om door te gaan zo ver als ze kunnen.' Zelf wil hij zijn studie communicatiemanagement afronden, goed voetballen en zorgen dat het thuis goed gaat. John Appel volgde Serkan bij de trainingen en wedstrijden van zowel de D3-pupillen als zijn eigen club, maar ook thuis bij zijn familie. `Ik wil gewoon een goed mens zijn en als ik morgen dood ga is me dat eenentwintig jaar en drie maanden gelukt.'

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: Ondertussen in Nederland - Trainer!
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01