Ga naar inhoud
Portret van meester Ben, een gedreven onderwijzer op een zwarte basisschool in de Haagse Schilderwijk, waar hij met veel liefde en toewijding zijn leerlingen tot bijzondere prestaties weet te brengen.
Meester Ben werkt al drieëndertig jaar als onderwijzer in de Haagse Schilderswijk. Op basisschool Het Palet zitten zevenhonderd leerlingen, waarvan er vijf oorspronkelijk uit Nederland komen. Filmmaker Vuk Janic volgt de gedreven leerkracht tijdens zijn werkzaamheden op, maar ook vooral buiten school. Met vriendelijk geduld leert hij alle buitenlandse namen op de eerste schooldag, prijst de aanwezige ouders tijdens een ouderavond, bezoekt gezinnen thuis, en koopt met zijn leerlingen vissen voor het klassenaquarium. Alles doet hij met grote toewijding en betrokkenheid, hetgeen zich terugbetaalt in gemotiveerde kinderen en een goede verstandhouding met de vaders en moeders. Twee leerlingen krijgen in de documentaire extra aandacht: het introverte meisje Rajina, dat een roerige tijd achter de rug heeft met haar moeder ('ik kan niet met liefde naar haar toekomen') en de lastig handelbare Abdellah, die er moeite mee heeft dat hij zijn vader zo weinig ziet. Onder de liefdevolle begeleiding van meester Ben doorlopen ook zij het jaar met succes.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
Human TV
Distributie
IDTV Docs

Titel: Ondertussen in Nederland - Meester Ben
Jaar: 2008
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Ondertussen in Nederland
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still