Ga naar inhoud
Stills

Onder de Blote Hemel

Regie: Lilian Sijbesma
Drama over de tienjarige Elvie, die met haar moeder met een verstandelijke beperking op een boscamping woont. Nu Elvie de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, levert dat grote spanningen op.

Op een afgelegen camping in het bos woont de nieuwsgierige, tienjarige Elvie samen met haar moeder met een verstandelijke beperking. Elvie's moeder is liefhebbend maar naïef. Ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter: Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder. Die verschuiving zorgt in deze film voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Titel: Onder de Blote Hemel
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Hoofdrol (2023)
Rifka Lodeizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Poster Onder de Blote Hemel.jpg
Stills
Stills