Ga naar inhoud
Achteruitvertelde animatie waarin Oedipus zich bij een therapiegroep meldt, nadat zijn geliefde vreemd op hem reageert. In de sessies gaat hij op zoek naar de oorzaak van zijn liefdesprobleem.
Oedipus is een humoristische achteruitvertelde versie van de bekende mythe. Een man valt naast zijn vrouw in slaap, nadat hij zijn hoofd op het nachtkastje gezet heeft. De vrouw zet het raam open. Haar minnaar Oedipus komt binnen en vermoordt de man. Hij bedrijft de liefde met haar en zet daarna zijn hoofd af. De vrouw begint te gillen en rent weg. Oedipus meldt zich aan bij een therapiegroep. In de sessies gaat hij terug in de tijd, op zoek naar de oorzaak van zijn liefdesprobleem. Die hij tot verbijstering van zijn groepje ontdekt.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
ONF/ NFB
Stichting il Luster Films

Titel: Oedipus
Jaar: 2011
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Animatie Competitie Publieksprijs
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still