Ga naar inhoud
Onconventionele documentaire over Max Schönwetters fascinatie voor het Ei. Meer dan zestig jaar lang werkt hij aan een wetenschappelijk oölogisch handboek, zijn levenswerk. Tot die granaatinslag...
Eieren met een doorschijnende geelbruine kleur van de lammergier uit Tibet of donkergrijze eieren met zwarte vlekken van de liervogel uit Australië. Mat, glanzend, wit of gekleurd, gevlekt of gespikkeld, alle eieren werden zorgvuldig gecategoriseerd in zeven ladekasten. O is een archieffilm waarvan de tekst gebaseerd is op de historische correspondentie van Max Schönwetter. In de laatste nacht van de Tweede Wereldoorlog wordt zijn huis in Gotha door een granaatscherf getroffen en gaat tien procent van zijn verzameling verloren. Schönwetter blijft achter als een gebroken man.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Montage

Titel: O, verzamelen van eieren in weerwil van de tijd
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills