Documentaire waarin hoogbejaarde Brazilianen herinneringen aan hun eigen sexuele avonturen ophalen aan de hand van de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade.
Voor O amor natural liet filmmaakster Heddy Honigmann zich inspireren door de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade (1902-1987). Al tijdens zijn leven werd Drummond beschouwd als een van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse dichters van deze eeuw, toch zou het tot na zijn dood duren voordat O amor natural werd gepubliceerd. Aanvankelijk omdat de dichter dacht dat de gedichten zouden shockeren, later omdat hij van mening was dat ze slechts zouden worden beschouwd als pornografie. Enkele hoogbejaarde Brazilianen lezen in Honigmann's film fragmenten van Drummond's verzen voor. Met grote tederheid reageren ze op Drummond's openhartige beschrijvingen en halen herinneringen op aan hun eigen seksuele avonturen.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
ABC/Cinemien

Titel: O amor natural
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (1997)
Heddy Honigmann

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01