Het universele verlangen naar liefde laat ook de bejaarde Braziliaanse weduwe Dona Alva (80) niet onberoerd. Wanneer een veertig jaar jongere man in zicht komt, slaat ze alle goede raad in de wind.
Op een Braziliaanse heuvel, omringd door palmen en bananenbomen, woont Dona Alva, bijgenaamd de Machovrouw. Zonder liefde getrouwd op haar veertiende en na een leven van hard werken op haar 77ste weer alleen. Haar man is overleden. Bedroefd maar vastberaden verhuist ze naar een dorpje waar ze tussen de bar en de kerk haar leven opnieuw moet uitvinden. Zich niets aantrekkend van haar bezorgde familie laat ze haar oog vallen op een aardige en veel jongere klusjesman. Dit portret ontvouwt zich als een melancholieke ballade.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Xenia Films
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: O amor é único
Jaar: 2018
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2019

RomantiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.