Een huiskamer­feestje leidt tot omzw­ervingen in een flat­ge­bouw aan de voet van een kolen­mijn. Het is winter en twee paren dansen de tango. Maar eigen­lijk zijn ze alleen, in hun eigen flat. Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
Een huiskamer­feestje leidt tot omzw­ervingen in een flat­ge­bouw aan de voet van een kolen­mijn. Het is winter en twee paren dansen de tango. Maar eigen­lijk zijn ze alleen, in hun eigen flat. De dans­film Nussin is geïn­spireerd op de dans­voorstelling Ocho. De dansers maakten ook de chore­ografie. Nussin won in binnen- en buiten­land prijzen waaronder een Gouden Kalf in 1998.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Egmond Film and Television
Omroep
NTR

Titel: Nussin
Jaar: 1998
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1998)
Clara van Gool

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte