Ga naar inhoud
Still

Nussin

Regie: Clara van Gool
Een huiskamerfeestje leidt tot omzwervingen in een flatgebouw aan de voet van een kolenmijn. Het is winter en twee paren dansen de tango. Maar eigenlijk zijn ze alleen, in hun eigen flat. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.
Een huiskamerfeestje leidt tot omzwervingen in een flatgebouw aan de voet van een kolenmijn. Het is winter en twee paren dansen de tango. Maar eigenlijk zijn ze alleen, in hun eigen flat. De dansfilm Nussin is geïnspireerd op de dansvoorstelling Ocho. De dansers maakten ook de choreografie. Nussin won in binnen- en buitenland prijzen waaronder een Gouden Kalf in 1998.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Egmond Film and Television
Omroep
NTR
Titel: Nussin
Jaar: 1998
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005
Gouden Kalf winnaars kort

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1998)
Clara van Gool

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still