De film­maker vertelt de geschiedenis van pianomakers Steinway & Sons en maakt vervol­gens zijn verlangen waar om een keer een concert te kunnen spelen op een Steinwayvleugel.
Film met verrassende wendingen begint met dagboekaan­tekening van de film­maker. Hij realiseert zich dat hij vanaf zijn zesde ieder interieur in zwart-wit inricht. In stilte zit hij in diverse etab­lisse­menten, terwijl hij in voice-over de geschiedenis van pianomakers Steinway & Sons vertelt. Vervol­gens informeert hij naar de aanschaf­prijs van een nieuwe Steinway, waarop de eerste klanken beginnen van Chopins Pianocon­cert No.1 in E mineur, Op. 11.

Credits

Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Roofvogel

Titel: Nummer zes
Jaar: 2007
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01