Ga naar inhoud
Aflevering uit de serie Novellen over Vera die tijdens haar eentonige werk aan de lopende band in een visfabriek steeds terugdenkt aan haar jeugd in Afrika.
The Sound of Drumming is een deel uit een reeks nieuwe televisiefilms waarvoor jonge regisseurs en scenaristen een samenwerkingsverband aangaan. Tijdens haar eentonige werk aan de lopende band in een visfabriek dwalen Vera's gedachten af naar haar jeugd in Afrika. Na een ontmoeting met een Afrikaanse drummer in een strandtent wordt haar leven beheerst door een verlangen naar hem, zijn cultuur en de prachtige natuur in Afrika. Vera's sportieve vriend probeert zijn in gedachten verzonken vriendin wanhopig vast te houden, maar komt tot de conclusie dat oerkrachten niet tegen te houden zijn. Een met ritmische muziek en beelden verteld tragi-komisch surrealistisch sprookje over energie, oerkracht en verlangen.

Credits

Regie
Scenario
Production Design
Set geluid
Omroep
NTR

Titel: Novellen - The Sound of Drumming
Jaar: 2001
Duur : 22 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.