Ga naar inhoud
Still

Novellen - Shit happens

Regie: Marc van Uchelen
Aflevering uit de serie Novellen over het saaie leven van de veertigjarige Richard die, tot groot verdriet van zijn moeder en woede van zijn vader, nog steeds vrijgezel is.
Shit Happens is een deel uit de reeks televisiefilms Novellen, waarvoor jonge regisseurs en scenaristen een samenwerkingsverband aangaan. Het leven van de veertigjarige vrijgezel Richard is saai en voorspelbaar. Dag in dag uit onderzoekt de grijze muis poep op een laboratorium en fietst hij na werktijd over de dijk terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij nog steeds woont. Richard heeft geen vriendin, tot groot verdriet van zijn moeder en woede van zijn vader. Op een mooie dag wordt de nieuwe medewerkster Maria zijn assistent. Zij vindt hem direct leuk, en ook Richard merkt dat Maria wel eens een goede partij voor hem zou kunnen zijn. Omdat beiden niet in staat zijn een normaal contact te leggen, lijken ze niet verder te komen dan elkaar en elkaars huis te bespioneren. Dit leidt tot een hilarische situatie met een happy end.
Titel: Novellen - Shit happens
Jaar: 2001
Duur : 24 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.