Ga naar inhoud
Een rebelse jonge vrouw en een oudere Ier delen hun voorkeur voor ultieme persoonlijke vrijheid. Toch worden zij al snel steeds nieuwsgieriger naar elkaar in een desolaat Iers landschap.
Een jonge Nederlandse vrouw laat al haar bezittingen achter en vertrekt met een tent en wat schamele bezittingen naar Ierland. Al rondzwervend door het ruige landschap stuit zij op het afgezonderd gelegen huis van de vijftiger Martin. Aangetrokken door de vrijheid die de omgeving oproept, blijft ze er rondhangen. Na het eerste fragiele contact tussen de twee ontstaat een prille band tussen de Einzelgängers. Hij biedt haar kost en inwoning aan in ruil voor werkzaamheden in en om het huis. Zij gaat akkoord op voorwaarde dat zij geen persoonlijk contact hebben. Beide proberen de afstand tussen elkaar vervolgens in stand te houden, terwijl zij stiekem verlangen naar een persoonlijkere band. In dit speelfilmdebuut van Urszula Antoniak benadrukt het vijandige, stugge Ierse landschap de hang naar vrijheid van de hoofdpersonages. Zij verdwijnen erin: hun kleding en haarkleur werken camouflerend en door de vele wide-shots worden ze stipjes in het land.

Titel: Nothing Personal
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2009)
Urszula Antoniak
Beste Lange Speelfilm (2009)
Edwin van Meurs
Beste Sound Design (2009)
Jan Schermer
Beste Camera (2009)
Daniël Bouquet
Beste Lange Speelfilm (2009)
Reinier Selen

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2009)
Urszula Antoniak
Beste Montage (2009)
Nathalie Alonso Casale
Beste Actrice (2009)
Lotte Verbeek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still