Poëtische documentaire over mensen met een verstandelijke handicap toont hun herkenbare, maar ook verrassende gevoelsleven. Een wereld waarin dromen en verlangens centraal staan.
Hun dagelijkse routine is even gewoon als bij anderen: de was doen, bellen, scheren, geld opnemen, stofzuigen, muziek draaien. Dionne, Fran, Bertus en Maurits zijn acteur en hebben een verstandelijke handicap. Normaal zijn we anders toont hun herkenbare, maar ook verrassende gevoelsleven: een wereld waarin de grenzen tussen spel en werkelijkheid vervagen en waarin dromen en verlangens centraal staan. De dromen en verlangens zijn evenwel niet allemaal te realiseren. Leren lezen en schrijven, een keer met het openbaar vervoer, verliefd worden/trouwen en kinderen krijgen, cameraman worden. Wat voor de een haalbaar is, is voor een ander ondenkbaar. Het bestaan van mensen met een verstandelijke handicap wordt op een poëtische en warme manier verbeeld. Het plan voor deze documentaire is ontwikkeld in de IDFA documentaireworkshop 2006.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
IKON TV

Titel: Normaal zijn wij anders
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01