Poëtische docu­men­taire over mensen met een verstandelijke hand­icap toont hun herken­bare, maar ook verrassende gevoel­sleven. Een wereld waarin dromen en verlan­gens centraal staan.
Hun dagelijkse routine is even gewoon als bij anderen: de was doen, bellen, scheren, geld opnemen, stofzuigen, muziek draaien. Dionne, Fran, Bertus en Maurits zijn acteur en hebben een verstandelijke hand­icap. Normaal zijn we anders toont hun herken­bare, maar ook verrassende gevoel­sleven: een wereld waarin de grenzen tussen spel en werke­lijkheid vervagen en waarin dromen en verlan­gens centraal staan. De dromen en verlan­gens zijn evenwel niet alle­maal te realis­eren. Leren lezen en schri­jven, een keer met het open­baar vervoer, verliefd worden/​trouwen en kinderen krijgen, cameraman worden. Wat voor de een haal­baar is, is voor een ander ondenkbaar. Het bestaan van mensen met een verstandelijke hand­icap wordt op een poëtische en warme manier verbeeld. Het plan voor deze docu­men­taire is ontwikkeld in de IDFA docu­men­taire­work­shop 2006.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
IKON TV

Titel: Normaal zijn wij anders
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte