Ga naar inhoud
Bijzonder vormgegeven programma over een Britse natuurkundige, die zich met de conclusie dat tijd niet bestaat op het grensvlak begeeft van de twee grote natuurkundige theorieën van deze eeuw.
Korte documentaire over de ideeën van de Britse natuurkundige Julian Barbour, die zich met de verrassende conclusie dat tijd niet bestaat op het grensvlak begeeft van de twee grote natuurkundige theorieën van deze eeuw: de algemene relativiteitstheorie van Albert Einstein en de quantummechanica. Sinds jaar en dag proberen natuurkundigen beide theorieën met elkaar in overeenstemming te brengen in de hoop één allesbeschrijvende theorie voor het heelal te vinden. Bekroond met de Edward Muybridge Award 2000.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Noorderlicht - Killing Time
Jaar: 1999
Duur : 24 minuten
Categorie: -
Competities: Wetenschapsfilm
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Edward Muybridge Award (2000)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.