Ga naar inhoud
Documentaire over de Amerikaanse professor V.S. Ramachandran volgens wie het bewustzijn van ons lichaam helemaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Hij bedacht een truc om het brein te foppen.
Volgens de Amerikaanse professor V.S. Ramachandran is het bewustzijn van ons lichaam helemaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Hij bedacht een truc om het brein te foppen. Het resultaat daarvan is dat mensen hun hand niet voelen waar die werkelijk is, maar waar hun brein denkt dat hij is: bijvoorbeeld in een nephand van een etalagepop. Met deze uitvinding kunnen mensen bij wie een van de ledematen geamputeerd is en die kampen met fantoompijn misschien geholpen worden.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Noorderlicht - Het gedachte lichaam
Jaar: 1999
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Wetenschapsfilm
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.