Ga naar inhoud
Wetenschapsfilm over een revolutionaire nieuwe technologie, 'Brain Fingerprinting', die gebruikt kan worden bij het oplossen van criminele zaken en om onschuldige verdachten vrij te pleiten.
Deel uit de VPRO-serie Noorderlicht over een revolutionaire nieuwe technologie, 'Brain Fingerprinting', die gebruikt kan worden bij het oplossen van criminele zaken en om onschuldige verdachten vrij te pleiten. 'Brain Fingerprinting' lost op wetenschappelijke wijze de centrale vraag op of een verdachte details van de misdaad in zijn hersenen heeft opgeslagen of niet. De techniek baseert zich op het detecteren van zogeheten mermers (memory and encoding related multifaceted electroencephalographic responses), een verfijnde vorm van onbewuste hersenactiviteit die optreedt na het aanbieden van relevante details voor de betrokkene.

Titel: Noorderlicht - De geheugendetector
Jaar: 2001
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Wetenschapsfilm
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.