Dramapro­ductie met als motto: Pijn, dat is tenminste iets, dat kun je aanwi­jzen’, waarin het verhaal verteld wordt van mensen die meestal onopge­merkt blijven.
Dramapro­ductie met als motto: Pijn, dat is tenminste iets, dat kun je aanwi­jzen.’ Noorde­loos is een absurd alledaags drama. Het vertelt het verhaal van mensen die meestal onopge­merkt blijven. Een trein­ma­chinist die er heimelijk van droomt ooit nog eens te ontsporen; een huisvrouw met kanker en een ongetrouwde zus met een onvervuld verlangen die als sportvisser haar dagen slijt. Ze worden getroffen door een lot dat al net zo gewoon is als zijzelf. Eén van hen, de vrouw, is ziek, zij zal doodgaan. De twee die overbli­jven, haar echtgenoot en ongetrouwde zus, zijn tot elkaar vero­ordeeld. Ze raken onverwacht verstrikt in een web van verlangen schuld en ijdele hoop. Ze weten alledrie: zo is het leven.

Titel: Noordeloos
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte