Ga naar inhoud
Still

Noordeloos

Regie: Kees Vlaanderen
Dramaproductie met als motto: 'Pijn, dat is tenminste iets, dat kun je aanwijzen', waarin het verhaal verteld wordt van mensen die meestal onopgemerkt blijven.
Dramaproductie met als motto: 'Pijn, dat is tenminste iets, dat kun je aanwijzen.' Noordeloos is een absurd alledaags drama. Het vertelt het verhaal van mensen die meestal onopgemerkt blijven. Een treinmachinist die er heimelijk van droomt ooit nog eens te ontsporen; een huisvrouw met kanker en een ongetrouwde zus met een onvervuld verlangen die als sportvisser haar dagen slijt. Ze worden getroffen door een lot dat al net zo gewoon is als zijzelf. Eén van hen, de vrouw, is ziek, zij zal doodgaan. De twee die overblijven, haar echtgenoot en ongetrouwde zus, zijn tot elkaar veroordeeld. Ze raken onverwacht verstrikt in een web van verlangen schuld en ijdele hoop. Ze weten alledrie: zo is het leven.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
HUMAN
Distributie
Public Film
Titel: Noordeloos
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.