Ga naar inhoud
Tragikomische speelfilm over een loser die alvorens zelfmoord te plegen, de laatste dag in zijn stamcafé wil doorbrengen. Naast een vamp en een halfblinde hondenliefhebber komt ook zijn broer langs.
Tragikomische speelfilm bestrijkt één dag uit het leven van de loser Gerard. In Café Centraal gaat hij zijn laatste dag doorbrengen, want hij heeft besloten een eind aan zijn leven te maken. Naargelang de dag verstrijkt maken we kennis met de habitués van het café: kroegbaas Joop die zijn tienerdochter Rietje scherp in de gaten houdt; de lokale vamp Paula met wie Gerard het nog één keer wil doen; de 'intellectueel' Jacques; de halfblinde hondenliefhebber Benny en een uitgeblust echtpaar. Als Gerard aankondigt dat hij voorgoed naar Italië vertrekt, maakt dat nauwelijks indruk. En als Paula ook nog meer oog heeft voor de Duitse crimineel Klaus, zet Gerard zijn laatste redmiddel in: zijn broer, de beroemde zanger Mario Russo. Als Mario Russo verschijnt raakt Gerard definitief de regie over zijn laatste dag kwijt. No Trains No Plains is geïnspireerd op het boek Broederweelde van Jean Paul Franssens van wie Stelling ook De wisselwachter verfilmde.

Titel: No Trains No Planes
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar: Jos Stelling
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (1999)
Hans Heesen
Beste Acteur (1999)
Dirck van Dijk
Beste Scenario (1999)
Jos Stelling

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still