Ga naar inhoud
Dramatisch portret van het 11-jarige Indiase meisje Nisha dat van haar moeder te horen krijgt dat ze aids heeft, de ziekte waar haar moeder ook aan lijdt en waar haar vader aan is overleden.
Hoe vertel je je kind dat ze aids heeft? Dat ze lijdt aan dezelfde ziekte waaraan haar vader al is overleden en waarmee haar moeder ook is besmet? Moet je het wel vertellen?` Ik wil het mijn dochter wel vertellen', zegt de moeder eenvoudig. `Dan voel ik me beter en het zal haar bevrijden.'Regisseur Duco Tellegen legde vast hoe de tragedie het Indiase gezin overschaduwt, maar niet ten koste gaat van de liefdevolle sfeer in huis. De kinderen dansen en kijken samen met hun moeder televisie. De camera is er ook bij als Nisha, het elfjarige dochtertje met de ernstige blik in de grote, donkere ogen het nieuws te horen kijgt. De ogen geven haar gedachten niet prijs. De vragen komen later. `Als ik ouder word, heb ik het dan ook nog?'

Titel: Nisha
Jaar: 2001
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.