Ga naar inhoud
Stills

NIKKI

Regie: Monique Nolte
In deze documentaire volgen we Nikki vijf jaar lang als ze van haar veilige basisschool naar de middelbare school gaat. Ze is slim en getalenteerd, maar heeft een afwezige vader en een moeder met borderline en depressies.
Nikki kampt met verlatingsangst en hechtingsproblematiek en mist structuur in haar leven. Haar moeder, Karin (51) heeft borderline en een verslavingsverleden. Nikki's vader Fred (41) is de grote afwezige in Nikki’s leven met zijn eigen verslavingsproblemen. Soms staat hij ineens voor de deur, om dan maandenlang niks meer van zich te laten horen. Deze documentaire volgt Nikki’s perspectief. En waar zij zich niet goed kan uiten, zien we animaties die gebaseerd zijn op haar tekeningen.
NIKKI voorlopige poster_Engels.jpg
Titel: NIKKI
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
A Stills
A Stills