Ga naar inhoud
Still

Nieuwe tieten

Regie: Sacha Polak
Filmmaker Sacha Polak is drager van het erfelijke BRCA1-gen dat de kans op het krijgen van borstkanker sterk verhoogt. Moet ze haar borsten laten verwijderen? Verslag van een indringende worsteling.

Filmmaker Sacha Polak is drager van het erfelijke BRCA1-gen dat de kans op het krijgen van borstkanker sterk verhoogt. Zij staat nu voor een uiterst moeilijk dilemma: wel of niet afscheid nemen van haar borsten? De film vormt het verslag van haar indringende worsteling. Wat zijn haar mogelijkheden? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen? Wat betekenen borsten voor hen? Wat doet een mens om te overleven? En wat betekent het voor Sacha en haar naaste familie?

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Viking Film
Omroep
NCRV TV
Distributie
Cinema Delicatessen
Titel: Nieuwe tieten
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Naakt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still