Kan de Tour de France nog worden gewonnen zonder dopingge­bruik? In deze docu­men­taire vol open­har­tige gesprekken en actieop­names en route gaat de Neder­landse wiel­er­ploeg Argos-Shimano die uitdaging aan.
Is het nog mogelijk de Tour de France te winnen zonder dopingge­bruik? Een Neder­landse wiel­er­ploeg gaat die uitdaging aan tijdens de 100ste editie van de wereld­beroemde race. Het team van Argos-Shimano wordt incinema vérité-stijl gevolgd tijdens hun revanche jegens de oude garde die door jaren­lang dopingge­bruik de wiel­er­sport verziekte. Haalt deze nieuwe lichting geza­men­lijk de eind­streep in Parijs? De makers filmen alle open­har­tige gesprekken tussen de etappes, alsook de beslis­sende sprints waarbij bloed, zweet en tranen rijke­lijk vloeien.

Titel: Nieuwe helden
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

SportMaatschappijInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01