Ga naar inhoud
Still

Niet zonder jou

Regie: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Filmmakers Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch documenteren in deze intieme film het laatste jaar uit het huwelijk van Latasters ouders. Na 65 jaar samen, voelt het oude echtpaar dat hun zo vanzelfsprekende leven afbrokkelt.

Hermine van Hall scharrelt in de zonnige tuin, genietend van ’t groen en de vogels. Ger Lataster, haar echtgenoot, kijkt melancholisch vanuit het huis naar zijn grote liefde. Het bejaarde echtpaar voelt hun voorheen zo vanzelfsprekende leven langzaam afbrokkelen. De ouderdom, Gers doofheid en Hermines dementie wegen steeds zwaarder in het dagelijks bestaan. Filmmakers Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch - zoon en schoondochter van het echtpaar - filmen in deze intieme documentaire het laatste jaar van een huwelijk dat 65 jaar duurde. Ze nemen de tijd voor scènes waarin de oudjes wakker worden, tijdens dagelijkse rituelen in en om hun huis en de soms vanzelfsprekende, soms intense momenten met elkaar. De oude kunstschilder en zijn fotografe accepteren de camera als vanzelfsprekend. De kijker wordt zo deelgenoot van hun mooie momenten, wanneer ze genieten van kunst en elkaar. Maar beleeft ook verdrietiger tijden. Het uiterst persoonlijke Niet zonder jou is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
L&F Producties
Omroep
Human TV
Distributie
Mokum Filmdistributie
Titel: Niet zonder jou
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2011)
Petra Lataster-Czisch
Beste Lange Documentaire (2011)
Peter Lataster

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still