Portret van de werdegang van geschorste wielertalent Thomas Dekker, die in het reine moet komen met zijn dopingverleden en door schade en schande heeft geleerd hoe steil de weg terug naar de top is.
Filmmaker Gerard Lassche volgt het geschorste wielertalent Thomas Dekker tijdens diens worsteling om op 1 juli 2011, twee jaar na zijn schorsing, terug te keren in de professionele wielersport. We zien Dekker in ruim een jaar tijd vier testen doen die moeten uitwijzen dat hij zich weer kan meten met de top. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn als de renner hoopt. Niet alleen fysiek is het een moeizaam proces, ook geestelijk heeft ‘wonderkind’ Dekker een harde dobber. Hij is bejubeld maar nu verguisd, zeer succesvol maar geschorst, behoorlijk rijk maar ook alleen.
De regisseur probeert Dekker aan het praten te krijgen over zijn dopinggebruik en zijn relatie met de omstreden Italiaanse sportarts Luigi Cecchini, maar daar trekt Dekker zijn grens. De camera mag overal mee naar toe, naar zijn huizen in België en Italië, naar trainingssessies, zijn ouderlijk huis en de haptonoom, maar over ‘waar het fout is gegaan’ laat Dekker nauwelijks iets los. Dat levert een even bijzondere spanningsboog tussen hoofdpersoon en filmmaker op als openhartig inkijkje in het leven van deze topsporter.
Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Niemand kent mij
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01