Ga naar inhoud
Stills

NFF x EYE Filmmuseum: The Forbidden Quest

Regie: Peter Delpeut
Peter Delpeuts avonturenfilm The Forbidden Quest (1993) werd door het Eye Filmmuseum in ere hersteld. Dit jaar is deze gerestaureerde versie vol prachtige, antieke opnames op groot doek te zien tijdens het festival.
Het NFF presenteert, in samenwerking met Eye Filmmuseum, de gerestaureerde versie van The Forbidden Quest, een avonturenfilm van Peter Delpeut uit 1993. In het jaar 1941 vertelt de oude scheepstimmerman J.C. Sullivan over zijn belevenissen aan boord van de Hollandia tijdens een uiterst geheime expeditie naar de Zuidpool in 1905. Ter ondersteuning van zijn ongelooflijke verhaal toont Sullivan de films die tijdens de reis door een meevarende cameraman zouden zijn geschoten. Deze fragmenten, authentieke beelden die in het begin van deze eeuw op de Noord- en Zuidpool gemaakt werden door cameramannen als Frank Hurley en Herbert Ponting, werden destijds door regisseur Peter Delpeut in de collectie van het Nederlands Filmmuseum gevonden en verwerkt in de film naar een eigen scenario. Hij liet zich daarbij inspireren door schrijvers als Edgar Allan Poe en Jules Verne.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Titel: NFF x EYE Filmmuseum: The Forbidden Quest
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills