Ga naar inhoud
Wat Elon Musk en Jeff Bezos kunnen, kun jij ook. En hopelijk beter. Word dus raketbouwer en reboot het internet, in deze game van kunstenaar Floris Kaayk.

Next Space Rebels draait om het kinderlijke plezier om zelfgebouwde raketten de ruimte in te lanceren, maar legt tegelijk de reële zorgen bloot over een meer en meer gereguleerd internet. De grote mogendheden en kapitaalkrachtige bedrijven strijden om de macht. Wie bepaalt straks wat er wel of niet gecensureerd wordt? Wie beschermt onze vrijheid van meningsuiting? Het antwoord is: degene die de meeste internetsatellieten in een baan om de aarde heeft. In deze game sluit jij je aan bij een stel activisten die zelf raketten willen knutselen om zo een onafhankelijk, vrij internet te waarborgen. Maar zijn de doelstellingen van de Next Space Rebels zelf eigenlijk wel transparant? Een kunstwerk verstopt in een game, waarin de bezoeker geen toeschouwer maar speler is. Dit verhaal toont op een speelse manier de actuele en zorgwekkende strijd om de macht over het internet.

Next Space Rebels
is naast het uitgebreide première-evenement gratis toegankelijk als onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude.

Titel: Next Space Rebels
Jaar: 2021
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie, Storyspace, Digitale Cultuur
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 03
Still 02