Ga naar inhoud
De eenmansoorlog van landschapsarchitect Adriaan Geuze tegen vreemde planologische beslissingen, wethouders en projectontwikkelaars.
Landschapsarchitect Adriaan Geuze ziet met lede ogen dat het Groene Hart wordt opgegeven; het dreigt te bezwijken onder ambities van wethouders en projectontwikkelaars. Geuze onderzoekt de geschiedenis van de ruimtelijke ordening van Nederland en hij vraagt zich bijvoorbeeld af waarom we, terwijl delegaties uit New Orleans onze waterwerken komen bewonderen, zelf een tweede Zoetermeer bouwen op de Zuidplaspolder, het diepste punt van Europa.

Titel: New Orleans in de polder
Jaar: 2006
Duur : 51 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Tussenland
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.