Ga naar inhoud
De boeren uit Schijndel winnen illegale straatraces en in Friesland breekt een zombieplaag uit. Kut, jonguh! Maar dat laat Maaskantje niet zomaar over zijn kant gaan. Anarchistische humor met de zachte g.

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Brabant is ook niet alles pais en vree. In Maaskantje zijn prof-hangjongeren Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie ditmaal niet in oorlog met de sociale dienst, maar met de gehate buurgemeente Schijndel. Na illegale straatraces en massale vechtpartijen vinden de Brabo’s elkaar toch, als ze bij wijze van monsterverbond de krachten bundelen en naar het hoge Noorden afreizen om op onbehouwen wijze orde op zaken te stellen. Buckle up kut, Nitro gaat hillemoal koekwous jonguh! Een jaar na de hitfilm New Kids Turbo levert Nitro qua ontregelende lompe humor de overtreffende trap, maar tegelijkertijd spreekt er op alle fronten meer ambitie uit. De Brabantse coryfee Corry Konings verloor wat fans maar boorde een totaal nieuwe doelgroep aan met de meezinger Hoeren neuken, nooit meer werken.

Titel: New Kids Nitro
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Komedie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)
Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.