Ga naar inhoud
Televisiefilm speelt zich af in de subcultuur rond internet. Vier pubers vormen een clubje waarin de computer centraal staat. Wanneer een van hen overlijdt proberen zij zijn laatste wens te vervullen: een webcam in zijn doodskist.
Televisiefilm die zich afspeelt in de subcultuur rond internet. Vier pubers vormen een clubje waarin de computer centraal staat. Ze surfen, spelen videogames, gaan naar digiparty's en communiceren per computer. Wanneer één van hen overlijdt zetten de anderen zich in om diens laatste wens in vervulling te laten gaan: als grafmonument een webcam in de doodskist die live via het internet het ontbindingsproces registreert en waarbij de sitebezoeker met een temperatuurregelaar zelfs het proces kan versnellen danwel vertragen. Met de zogenaamde necrocam rekent het drietal op duizenden hits per dag en ziet zichzelf al slapend rijk worden. Maar doordat onwillige ouders, die gruwen van het morbide idee, hen tegenwerken, lijkt het plan uiteindelijk niet door te gaan.

Titel: Necrocam. De dood online
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.