Ga naar inhoud
Still

Naziha's Lente

Regie: Gülsah Dogan
De Marokkaans-Nederlandse Naziha probeert uit alle macht de regie over haar gezin terug te krijgen en haar tien kinderen op het rechte pad te houden. Intieme documentaire over een wilskrachtige vrouw.

Ooit werd Naziha bestempeld als moeder van ‘een van de grootste Marokkaanse probleemgezinnen van Amsterdam’. Negen jaar geleden scheidde zij van haar dertig jaar oudere, gewelddadige man. Sindsdien probeert de vrouw uit alle macht de regie over haar gezin terug te krijgen en haar tien kinderen op het rechte pad te houden. Het is een uitputtend gevecht tegen sociale controle en vooroordelen. Net als het tij gekeerd lijkt, slaat het noodlot toe. Het normale, rustige leven waarvan Naziha droomt, is verder weg dan ooit. Een intieme documentaire over een wilskrachtige vrouw.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Naziha's Lente
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2015)
Gülsah Dogan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still