Documentaire waarin de regisseur terugging naar zijn geboortestad en registreerde hoe zelfs twee wereldleiders als Arafat en de Paus daar figuranten worden.
In Nazareth is 72 procent van de huidige 60.000 inwoners moslim. Veel grond is echter nog in handen van christelijke instellingen. Dat leidt tot hoogoplopende conflicten. Nazareth is een stad met een voortvarende burgemeester en welvarende inwoners: 'Ze houden hier meer van hun Mercedes dan van hun kinderen.' Het is ook de geboorteplaats van filmmaker Hany Abu-Assad, die al jaren in Nederland woont. Abu-Assad ging op de vooravond van de eeuwwisseling terug naar zijn geboortestad en registreerde hoe zelfs twee wereldleiders als Arafat en de Paus in Nazareth figuranten worden. Hoofdrolspelers in de documentaire zijn twee pompbedienden, die hun tegenstellingen bij de verslavende benzinedampen uitvechten. Want Nazareth was anno 2000 ook een stad waar christenen en moslims samenwerken.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV
Distributie
VPRO TV

Titel: Nazareth 2000
Jaar: 2000
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.