Ga naar inhoud
Duister, morbide, ontregelend en fascinerend. Portret van kunstenaar Natasja Kensmil, die de zwarte bladzijden uit onze geschiedenis geheel op eigen wijze kleurt.

Natasja Kensmil, winnaar van de Johannes Vermeerprijs 2021, verwijst in haar werk vaak naar historische thema’s en de wisselwerking tussen verleden en heden. Tegenstellingen als macht en onmacht, het aardse en het spirituele én opoffering en geweld spelen daarin een grote rol. Met de vele details, lagen en nuances in haar grote doeken confronteert Kensmil ons met de schaduwkanten van ons menselijk bestaan en onze geschiedenis. "Het is verleidelijk om weg te kijken voor het leed van de wereld, maar de meest intense kunst ontstaat pas wanneer je juist in dat leed duikt. Plak geen pleister op de wond, maar rijt het verder open en zie hoe het bloed over je huid gutst."

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Still fotografie
Productiebedrijf
Interakt Productions B.V.

Titel: Natasja Kensmil - You want it darker
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still Natasja Kensmil 2.png