Ga naar inhoud
Still

Najib & Julia

Regie: Theo van Gogh
Dertiendelig televisiedrama toont het spannende verhaal van de onmogelijke liefde tussen een Marokkaanse pizzakoerier en een Haags hockeymeisje.
Dertiendelig televisiedrama is een actuele bewerking van het klassieke liefdesdrama Romeo & Julia. De geheel met video opgenomen serie speelt in multicultureel Den Haag. Pizzakoerier Najib is een vrijgevochten jongen, afkomstig uit een traditioneel Marokkaans milieu. Zijn broer Nasr zit wegens drugshandel in de gevangenis en is door zijn vader verstoten. Najib is de enige die zijn broer nog spreekt. Julia komt uit een welgesteld Haags milieu. Ze traint als hockeytalent bij Jong Oranje. Haar vader is rechercheur, net zoals hun huisvriend Joost die tevens vader is van Julia's trainer en aanbidder. Als het meisje in bijzijn van Najib haar enkel breekt, vallen de twee als een blok voor elkaar. Maar hun liefde krijgt weerstand. Niet alleen vanuit de families, maar ook Joost, die de broer van Najib blijkt te kennen, is er alles aan gelegen om het stel uit elkaar te drijven. Behalve een liefdesportret en spannend verhaal, geeft de serie een goed beeld van de botsingen tussen twee milieus en twee culturen.
Titel: Najib & Julia
Jaar: 2003
Duur : 25 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2005
Theo van Gogh

Gouden Kalf winnaar

Beste TV drama lang (2003)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.