Ga naar inhoud
Still

Nadine

Regie: Erik de Bruyn
Drie actrices spelen de opeenvolgende levensfasen van Nadine, een kinderloze carrièrevrouw die een baby kidnapt en naar het zonnige zuiden vlucht, al terugblikkend op haar relaties, werk en ouders.
Drie verschillende actrices spelen Nadine, in verschillende levensfasen. Halina Reijn is de jonge carrièrevrouw die zich niet kan binden, Sanneke Bos probeert met hartstochtelijke pogingen alsnog zwanger te worden en Monic Hendrickx is, alweer wat ouder, de kinderloze alleenstaande Nadine die de baby van Daniël (Fedja van Huêt) kidnapt uit een supermarkt. Met die kinderroof begint de film, die een flashbackstructuur heeft waarbinnen heen en weer wordt gesprongen in de tijd. Een terugblikkende voice-over, gesproken door Hendrickx, verbindt de verschillende perioden. Nadine vlucht met de baby in een auto naar het zonnige zuiden, langs onwerkelijk mooie vergezichten in België, Frankrijk en Spanje, vervuld van herinneringen aan haar relaties, haar werk en haar ouders. De Bruyn gebruikt afwisselende shots, van close-ups tot weidse overzichten, met vaak een losjes bewegende camera dicht bij zijn acteurs. Het resultaat is een indringend portret van de achtereenvolgende levensfasen van een vrouw.
Titel: Nadine
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still