Ga naar inhoud
05._Nightlight.jpg

Nachtlicht

Regie: Barbara Meter

Herinneringen aan een eerste liefde tegen de idyllische achtergrond van Zuid-Engeland, in deze documentaire verbonden met de geschiedenis van een kindertehuis tijdens WOII. Dat bood een veilige haven aan honderden Joodse vluchtelingen en heeft grote invloed op hun leven gehad.


Documentaire met twee met elkaar verweven verhaallijnen. De eerste speelt zich af in een dorpje in het Engelse graafschap Kent, waar regisseur Barbara Meter haar eerste liefde beleefde. De tweede laag duikt verder de geschiedenis in, naar een ongekend vooruitstrevend kindertehuis met een moedige en daadkrachtige directrice met een vooruitziende blik. Direct na de machtsovername door de nazi's verhuisde zij het tehuis met Joodse pupillen vanuit Duitsland naar het veilige Engeland. Naast goed onderwijs vonden de ontheemde kinderen daar een veilig thuis, begrip en warmte. Een pleidooi voor menselijkheid en mededogen.
Titel: Nachtlicht
Jaar: 2022
Duur : 38 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.