Ga naar inhoud
Jong en oud worden verliefd in deze feelgoodfilm. Een bejaarde Hollandse tuinder krijgt hulp op het amoureuze pad van zijn half-Marokkaanse kleinzoon in ruil voor een worstellesje in olijfolie om diens Turkse liefje te veroveren.
Romantische komedie over een bejaarde tomatenkweker die door zijn half-Marokkaanse kleinzoon op het amoureuze pad wordt geholpen, laat ook onderwerpen als integratie, seks bij bejaarden en welvaartskinderen aan bod komen. Op aanwijzingen van zijn kleinzoon Omar (rapper Yes-R) maakt de verlegen tuinder Thijs (Ad van Kempen) de joyeuze, Belgische Jacky (Geert de Jong) het hof - zeer tot ongenoegen van zijn twee dochters (Plien van Bennekom en Tjitske Reidinga). Opa en kleinzoon laten zich echter niet uit het veld slaan, zeker niet als opa verneemt dat zijn kleinzoon verliefd is op een Turks meisje en zich moet bewijzen tegenover haar broer tijdens een worstelwedstrijd in olijfolie. Op de klanken van de instrumentale, bewerkte versie van André Hazes' hit Een beetje verliefd ontwikkelen zich de nieuwe liefdes en ook de familieverhoudingen, waarbij het lekker gooien is met de oer-Hollandse kastomaten.

Titel: 'n Beetje verliefd
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still