Ga naar inhoud
Stills

Myanmar Diaries

Regie: Petr Lom, Myanmar Film Collective
Korte films van tien jonge anonieme Birmese filmmakers, gecombineerd met burgerjournalistiek. Een unieke, moedige en persoonlijke inkijk in het dagelijkse leven in Myanmar na de staatsgreep in 2021.

Anonieme camera's tonen de ontwikkelingen in Myanmar: van de militaire staatsgreep naar een groeiende gewapende volksopstand tegen de junta. We zien de massale protesten en acties van burgerlijke ongehoorzaamheid en de barbaarse militaire repressie waarbij in 2021 duizenden vreedzame demonstranten gedood, gevangen en gemarteld werden. De film beweegt organisch tussen documentaire en fictie, waarbij de filmmakers creatieve manieren hebben bedacht om hun protagonisten anoniem te houden. Een uiterst urgente film in een tijd waarin Myanmar bijna uit het wereldnieuws is verdwenen.

Myanmar-Diaries-Poster-A4.jpg
Titel: Myanmar Diaries
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2022)
Petr Lom
Beste Lange Documentaire (2022)
Myanmar Film Collective

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills