Ga naar inhoud
Stills

My Maysoon

Regie: Batoul Karbijha
In 2014 verloor een Syrisch gezin in Nederland hun jongste dochter in de Middellandse Zee. Batoul Karbijha onderzoekt wat er precies gebeurde met haar zus in haar aangrijpende documentaire over verlies, twijfel en hoop.
De zus van de Syrische, in Nederland wonende filmmaker Batoul Karbijha verdween toen ze in 2014 als vluchteling de Middellandse Zee probeerde over te steken. In deze persoonlijke en hartverscheurende documentaire reist Karbijha af naar de locatie en wordt daar geconfronteerd met een labyrint van onwetendheid, onverschilligheid en machteloosheid. Tegelijkertijd leidt haar zoektocht tot een confrontatie met haar familie. Zij kunnen al jaren niet meer over Maysoon praten. My Maysoon vangt een intiem familieproces waarin verlies, pijn en hoop elkaar afwisselen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
FeverFilm
Poster My Maysoon.jpg
Titel: My Maysoon
Jaar: 2023
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2023)
Batoul Karbijha

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.