Ga naar inhoud
Persoonlijke documentaire over het contact tussen de filmmaakster en haar nomadische vriendin Og, een Zimbabwaanse die al jaren over de wereld zwerft. Is Og een kosmopoliet of een verdwaalde ziel?

Filmmaakster Molier woonde als kind met haar ouders op diverse plekken in de wereld. Eenmaal blijvend op Hollandse bodem, behield ze altijd een gevoel van ontheemding. Dat gevoel borrelde weer hevig op toen ze de mooie Og uit Zimbabwe ontmoette, die als nomade over de wereld zwerft. Terwijl Og, al clubhoppend van Bangkok naar Wenen reist, houden de vrouwen contact. Soms via Skype, andere keren live. Og zegt zich overal thuis te voelen: ‘Mijn wortels zitten in mijzelf. Ik neem mijn wortels met me mee, waar ik ook ga.’ Maar achter die vrolijke avonturierster schuilt een ontheemde vrouw en moeder. Is Og een kosmopoliet of een verdwaalde ziel? We volgen Og over vele continenten, op zoek naar haar roots en terwijl ze de band met haar dochter probeert aan te trekken. Terwijl Molier meer te weten komt over Ogs achtergrond en gevoelens, legt ze verbanden met haar eigen leven. Molier, in de voice-over: ‘Wat wil ze van mij, en wat wil ik van haar?’ Een persoonlijke documentaire over ontheemding en de zoektocht naar verbondenheid in een steeds complexer wordende wereld.

Titel: My Long Distance Friend
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still