Een korte animatiefilm over het 'oma-als-slaaf-syndroom'. Oma rent op haar oude dag heen en weer tussen haar huilende kleinkind en zijn veeleisende ouders. Totdat het haar allemaal te veel wordt.
Oma heeft het zwaar. Ze rent als een sloof heen en weer tussen een huilend kind, diens telefonerende moeder (die wil dat oma haar koffie bijvult) en een krant lezende vader (die voortdurend een vuurtje nodig heeft). Niemand zegt wat, maar oma wordt gek van de geluiden en droomt van een rustige zomerdag. In deels ingekleurde zwart-wittekeningen toont deze korte animatie de essentie van het door psychologen benoemde 'oma-als-slaaf-syndroom'.

Credits

Producent
Production Design
Productiebedrijf
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: My Dear Grandma
Jaar: 2008
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Specials & Events, NIAF 20 Jaar
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.