Ga naar inhoud
Met helende klanken creëert muziektherapeut Anne-Greet Ravensbergen een eigen wereldje voor de allerkleinsten op de Intensive Care afdeling. Een eigen wereldje waarbij alles even vergeten mag worden.
Met een gitaar in haar hand bezoekt de 26-jarige muziektherapeut Anne-Greet Ravensbergen drie keer per week de NICU Intensive Care afdeling in Groningen. Hier liggen de allerkleinste en allerziekste te vroeg geboren baby’tjes te vechten voor hun leven. De helende klanken van haar gitaar en stem vervangen medicatie, laten de hartslag dalen, het kindje ontspannen en zorgen voor een betere ouder-kind binding. Rust en geborgenheid is te zien en voor even mag alles vergeten worden.

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking
Kleurcorrectie
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Muziek voor de allerkleinsten
Jaar: 2021
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills