Ga naar inhoud
Naar de theatervoorstellingen Pi, Po, Pu, Pa & Pé en Ex van Theatergroep Carver. Zwarte komedie over een vijfkoppige muizenfamilie die in hetzelfde appartementcomplex woont als een echtpaar met twee rotkinderen.
Na de succesvolle theatervoorstellingen Pi, Po, Pu, Pa & Pé en Ex van Theatergroep Carver, bewerkten Beppie Melissen, Frank Houtappels en regisseur Pieter Kramer de producties tot een vierdelige televisieserie. Met de voor Carver zo herkenbare stijl, een luchtige maar realistische benadering van het menselijk tekort, gaat deze black komedie over een vijfkoppige muizenfamilie die in hetzelfde appartementcomplex woont als een echtpaar met twee klieren van kinderen. De eega's, Vera en Ted, hebben ernstige huwelijksproblemen, dus Ted zoekt zijn behoeften een paar deuren verderop, bij de alleenstaande Tilly. Als Tilly een nieuwe vriend krijgt, de neurotische muis Pi, voelt Ted zich afgewezen en gaat de strijd aan met lokdozen. De muizen, muizenmensen met knaagtandjes en knoerten van staarten, zijn niet van plan zich te laten verdelgen en vechten moedig terug. Nagenoeg alle rollen worden dubbel gespeeld door de vaste acteurs van Carver. Tijdens het festival worden de delen . en . vertoond.

Titel: Muizen
Jaar: 2003
Duur : 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still