Engels gesproken psychologisch drama, losjes gebaseerd op de waar gebeurde 'Van Bemmelen zaak'. De film volgt de succesvolle kunstfotograaf Julius Morlang.
Engels gesproken psychologisch drama, losjes gebaseerd op de 'Van Bemmelen zaak', de geruchtmakende euthanasiezaak uit 1983. De film volgt de succesvolle kunstfotograaf Julius Morlang die in een landhuis in Ierland samenwoont met zijn jonge vriendin Ann. Nog zichtbaar aangeslagen door de dood van zijn recent overleden vrouw Ellen, hoort hij op een dag haar stem op zijn antwoordapparaat. Langzaam ontrafelt zich de kille waarheid. Flarden flashbacks laten zien hoe Morlang twee jaar eerder, in Nederland, zijn muze Ellen op handen draagt, tot een gevierde jonge kunstenaar in beeld verschijnt, hoe zijn galeriehouder hem het bloed onder de nagels vandaan haalt en Ellen tenslotte ten onder gaat aan een ongeneeslijke ziekte. Morlang maakt een levensbepalende keuze.

Titel: Morlang
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2001)
Ruud Schuurman
Beste Scenario (2001)
Tjebbo Penning

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.