Ga naar inhoud
Televisiefilm haakt in op de actuele maatschappelijke discussie rond redeloos geweld. Een bejaarde vrouw durft uit angst haar woning niet meer uit.
Televisiefilm haakt in op de actuele maatschappelijke discussie rond redeloos geweld. Morgen ga ik zelf vertelt het verhaal van de al wat oudere mevrouw, Tilly van Bree-Nolet, die na de dood van haar man door straatvrees het huis niet meer durft te verlaten. Een traumatische gebeurtenis in haar verleden is oorzaak van het feit dat ze de agressieve en luidruchtige jongeren in haar buurt vanuit haar huiskamer met argusogen in de gaten houdt. Ze kan de angst echter steeds minder beheersen en dat begint praktische problemen op te leveren. Na een reeks van gebeurtenissen wordt Tilly op een dag zo persoonlijk geconfronteerd met een slachtoffer van redeloos geweld, dat ze een besluit neemt dat haar leven een totaal andere wending geeft.

Credits

Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Theorema Films
Omroep
IKON TV

Titel: Morgen ga ik zelf
Jaar: 2001
Duur : 30 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.